De Vuurvogel

Basisschool in Spijkenisse wordt energieneutraal

Basisschool de Vuurvogel in Spijkenisse wordt grondig aangepakt. Het gaat om een groot renovatieproject. Het uiteindelijke resultaat zal zijn, dat deze basisschool geheel energieneutraal wordt.

Ontwerpteam

In samenwerking met RoosRos architecten, Bokhorst Installatietechniek en Martinu Installatietechniek pakt Meerbouw Rotterdam deze mooie klus aan. Hoewel momenteel de aanvraag voor de omgevingsvergunning bij de gemeente ligt, zijn de voorbereidingen inmiddels in volle gang. Zo wordt de planning gemaakt en wordt de inkoop en bestelling van materialen gedaan. Ook de omwonenden worden al geïnformeerd over de aankomende werkzaamheden.

Het project

Om de school uiteindelijk energieneutraal te maken, wordt er onder andere op het dak een groot aantal zonnepanelen geplaatst. Die zorgen niet alleen het hele jaar door voor de nodige gebruikelijke energie voor bijvoorbeeld de verlichting. Het in de zomer aan teveel opgeslagen stroom zal in de winter worden gebruikt voor de verwarming. Zo wordt de school volledig energieneutraal. De uitvoering van het hele renovatietraject vindt volledig plaats tijdens de aankomende zomervakantie. Dat betekent, dat wanneer de kinderen het schooljaar op 7 juli eindigen, de werkzaamheden direct aanvangen.

In week 34, eind augustus, voordat het nieuwe schooljaar van start gaat, is het project grotendeels afgerond. Hierdoor hebben de kinderen noch de leerkrachten zo min mogelijk last van de werkzaamheden. Doordat het een zeer korte periode is waarin het project wordt uitgevoerd, worden er wel langere werkdagen gemaakt. De werkzaamheden starten om 07.00 uur en eindigen om 17.00 uur.

Wellicht lopen op sommige dagen de werkzaamheden zelfs wat uit en af en toe zal er ook in het weekend doorgewerkt worden. Uiteraard wordt de overlast voor de omwonenden zoveel als mogelijk voorkomen, maar ze worden er altijd zo snel mogelijk over geïnformeerd.

Veel ervaring door Meerbouw Rotterdam

Het team van Meerbouw Rotterdam heeft al meerdere scholen gerenoveerd. Projecten waarbij er steeds iets moois aan de buurt wordt toegevoegd en waar het team erg trots op is. De projectleider is Jeffrey Gilein. Hij is vanaf de start van de ontwikkeling tot aan de oplevering bij dit project betrokken. Samen met alle partijen is er een mooi plan bedacht om de Vuurvogel klaar te maken voor de toekomst.

De Vuurvogel in Spijkenisse wordt tijdens de zomervakantie door Meerbouw Rotterdam grondig gerenoveerd. Daarmee wordt de school volledig energieneutraal en is het klaar voor de komende 30 jaar.