Bienvenido aan de Eerste Middellandstraat

Midden in het centrum van Rotterdam zijn wij bezig met het transformeren van twee voormalige fabrieken uit begin 1900. (Confectie en hoedenfabriek) Deze twee oude fabrieken worden getransformeerd tot een woonzorgcentrum waarbij persoonsgerichte en cultuurpassende zorg centraal staat. In dit zorgcentrum worden 29 zorgappartementen, een apotheek, huisartsenpost en een fysiopraktijk gerealiseerd. Daarnaast zal er ook een centrale zusterpost gerealiseerd worden ten behoeve van de zorgappartementen.

Als dit niet al bijzonder genoeg is wordt er ook nog een wijkkeuken met restaurant en een dakterras gerealiseerd met de skyline van Rotterdam als uitzicht. Hier kunnen omwonende die hier gebaat bij zijn van profiteren.

Het bijzondere aan het project is dat wij op een postzegellocatie aan het bouwen zijn wat veel voorbereidingstijd heeft gevergd. De gevel van het gebouw wordt in oude glorie hersteld. Deze wordt daarbij ook voorzien van bijpassende zonwering. Op het bestaande dak wordt een dakopbouw met een stalen constructie gemonteerd.

De 29 zorgappartementen die wij realiseren die worden turn-key opgeleverd. Deze ruime zorgappartementen van circa 45m2 zijn voorzien van een eigen badkamer en keuken met de nodige apparatuur.

Op dit moment zijn wij bezig met de ruwbouwfase. In deze fase hebben we een gedeelte van het sloopwerk verricht en is de staalconstructie aangebracht. Daarnaast wordt er op dit moment hard gewerkt aan het aanbrengen van het dak systeem, de installaties, de binnenwanden, vloersystemen.