Contract getekend met Vidomes

Woningcorporatie Vidomes verhuurt 18.000 sociale huurwoningen in de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en de Haagse wijk Leidschenveen. Voor deze woningen handelt de corporatie vele duizenden reparatieverzoeken per jaar af. Per 1 april 2019 werkt Vidomes hiervoor samen met 2 nieuwe aannemers: Bouwbedrijf Huurman Leiden BV en Meerbouw Rotterdam BV. Op 4 maart werden de contracten ondertekend tijdens een feestelijk moment bij Vidomes.

De nieuwe aannemers

Huurman werkt al enkele jaren voor Vidomes. Voor Meerbouw gaat de samenwerking in op 1 april. Daphne Braal is bestuurder van Vidomes, en zij ziet uit naar de samenwerking. ‘Na een zorgvuldig selectietraject kwamen Meerbouw en Huurman overtuigend uit de bus als de twee partijen die het best passen bij onze visie op samenwerken. En ook onze ambities voor de toekomst, zoals het verder verbeteren van de tevredenheid van onze huurders over het reparatieonderhoud, hebben we hierin meegenomen.’

Wat merken de huurders van Vidomes ervan?

‘Ik verwacht absoluut dat de dienstverlening aan onze huurders verder verbetert door deze stap’, aldus  Braal. ‘En we blijven doorontwikkelen. Ook samen met Huurman en Meerbouw. Zo zullen we bijvoorbeeld op termijn het proces van het melden van een reparatie verder digitaliseren, zodat een huurder de status van zijn reparatieverzoek kan volgen. En we gemakkelijker kunnen schakelen met onze aannemers.’

De huurders van Vidomes zullen verder geen last hebben van de overgang. ‘Zo blijft de manier waarop iemand een reparatie bij ons meldt, hetzelfde. Dit kan via internet, social media of telefonisch. En de medewerkers van Huurman en Meerbouw zijn herkenbaar gekleed in bedrijfskleding. Ook moeten zij zich kunnen legitimeren als ze bij één van onze huurders aanbellen’, zo sluit Daphne Braal af.

Per gemeente is een verdeling gemaakt

Huurman werkt per 1 april voor Vidomes in Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Delft. En Meerbouw werkt in Zoetermeer en de Haagse wijk Leidschenveen.

Over Vidomes

Vidomes is een zelfbewuste woningcorporatie. Zij beheert, bouwt en verhuurt zo’n 18.000 woningen en bedrijfsruimten in Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Delft, Rijswijk en de Haagse wijk Leidschenveen. Vidomes biedt daarmee een goed en betaalbaar huis aan mensen die niet zelfstandig in hun woonruimte kunnen voorzien. Om dat mogelijk te maken, werkt zij zo efficiënt mogelijk. Deze corporatie zet zich met ziel en zakelijkheid in om financieel solide te zijn, zodat ook toekomstige generaties op haar kunnen rekenen.

Terug naar overzicht