• Nul op de meter
  • De gasloze woning
  • Verduurzamen woningen
  • En meer

Duurzaamheid

Voor ons is duurzaamheid geen modewoord. Integendeel. Wij kijken met zorg naar de toekomst voor mens en milieu. Want de toekomst gaat veel verder dan een paar jaar. Duurzaam betekent voor ons niet alleen minder energieverbruik, maar vooral ook een duurzame samenwerking met onze opdrachtgevers, onze werknemers en de huurders.

Duurzaamheidsprojecten zijn ons op het lijf geschreven. Op dit moment hebben wij twee duurzaamheidsconcepten succesvol uitgewerkt en aan de markt getoetst. Het gaat om de projecten Leister Igge en de gasloze woning.

Project Leister Igge Drachten

Vanuit ons integrale, innovatieve concept wonnen wij in 2018 ‘de Gouden Kikker’ voor het project de Leister Igge in Opeinde. Ons ontwerp kwam voort uit een programma van eisen waarin tevens 20 jaar onderhoud en 20 jaar energieverbruik was opgenomen. De kwaliteit werd door ons geborgd.

Bekijk project

Project gasloze woning

In 2019 wonnen wij samen met twee collega contractaannemers de ‘Energie Challenge Groen & Gezond wonen’. Deze was uitgeschreven door Woonstad Rotterdam. Dat wij deze hebben gewonnen is vooral  omdat wij geen show maken, maar naar echte, concrete oplossingen zoeken en het realiseren. Meerbouw is immers Meer dan alleen Bouw.